BEREIDING

Voorbereiding

Pel en snipper de uien. Bestrooi het vlees met de bloem. Verhit de olie en bak hierin het vlees in gedeelten rondom goed bruin. Schep de spekreepjes en de uisnippers erdoor en bak deze even mee. Voeg de wijn en de kruiden toe en maak op smaak met peper en zout. Laat het vlees op lage warmtebron zachtjes gaar sudderen in plm. 2 - 2 1/1 uur, Af en toe door roeren en eventueel wat water toevoegen. Het laatste half uur de verkruimelde ontbijtkoek toevoegen. Dan regelmatig roeren zodat het vlees niet aanbakt.  Vet een Ovenschaal in met boter. Maak de aardappelpuree.
Verwijder het klokhuis van de appels. Schil de appels en snij deze in mooie plakken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Doe het vlees in de ovenschaal. Bedek het vlees met de puree en leg bovenop de appelschijven. Bestrooi deze dun met paneermeel en leg hier en daar wat klontjes boter. Zet de schaal in het midden van de oven en laat er een lekker bruin korstje op komen.

Serveertips

Heerlijk met rodekool, spruitjes, stoofpeertjes etc.